ידע וכלים מספרים מובילים, כל חודש אצלך במייל 📚 לחודש ניסיון בחינם ←

על מה הספר

1 דק' קריאה

בזמן שרוב המנהלים כיום לא ממהרים לשים את הז'יטונים שלהם על בינה מלאכותית, יש מספר חברות בעולם שהחליטו ללכת על כל הקופה. אלה חברות שכבר היום משתמשות בטכנולוגיות AI חדשניות כדי לשנות מהיסוד את דרכי הפעולה שלהן, מתהליכי קבלת ההחלטות של העובדים ועד למוצרים והשירותים שהן מציעות. תומאס דבנפורט וניטין מיטאל ריכזו בספר "All in on AI" את כל התובנות, האסטרטגיות, שיטות העבודה והדוגמאות החשובות שגילו במהלך המחקר שהם ערכו אודות החברות הללו.

איך הספר

1 דק' קריאה

איך משלבים בינה מלאכותית בפעילות העסקית השוטפת? למה בכלל כדאי למנהלים ובעלי עסקים לשלב טכנולוגיות AI, ומה אפשר להשיג בעזרתן? ב-"All in on AI" אפשר למצוא את התשובות לשאלות האלה והרבה יותר. אומנם מדובר בספר שרובו עוסק בתיאוריה, אבל יש בו את כל מה שמנהלים צריכים כדי לעשות צעדים ראשונים בתחום. מיטאל ודבנפורט הם שמות מוכרים בעולמות ה-AI – והספר שכתבו מלא בדוגמאות אמיתיות ומבוסס על מחקר מקיף שהם ערכו בעצמם.

הנקודות החשובות בקצרה

4 דק' קריאה
  • AI מסתמנת כמהפכה העסקית והטכנולוגית המשמעותית ביותר מאז המצאת האינטרנט. כ-35% מהעסקים ברחבי העולם כבר משתמשים בטכנולוגיות AI למטרות עסקיות, ושוק הבינה המלאכותית צפוי להגיע לגודל של 1.59 טריליון דולר עד שנת 2030.
  • תומאס דבנפורט, אחד מהיועצים הטכנולוגיים הנחשבים בעולם, וניטין מיטאל, ראש המחלקה לבינה מלאכותית וניתוח נתונים בחברת "דלויט" ("Deloitte"), בדקו בספר "All in on AI" כיצד חברות שונות משתמשות בבינה מלאכותית כדי ליצור שינויים עסקיים וארגוניים משמעותיים. 
  • דבנפורט ומיטאל מצאו 3 עקרונות מפתח לשילוב טכנולוגיות AI בעסקים:
    • הגדרת מטרות ובניית תוכנית אסטרטגית
    • השקעה באנשים הנכונים ויצירת תרבות ארגונית מתאימה
    • הקמת תשתיות מידע וטכנולוגיה תומכות
  • בינה מלאכותית יכולה לעזור לעסקים בפיתוח של מוצרים ושירותים חדשים, ביצירת הצעות אטרקטיביות יותר ובתמיכה בתהליכי קבלת החלטות. 
  • גם עסקים קטנים יכולים להשתמש בטכנולוגיות AI למגוון מטרות שונות, כמו למשל ייעול תהליכים לוגיסטיים ואדמיניסטרטיביים או העמקת הפרסונליזציה בשיווק.
  • שילוב של בינה מלאכותית בעסקים עתיד להיות צורך קיומי להישרדות העסק, ולא רק עניין של אסטרטגיה ויצירת יתרון תחרותי בלבד.
  • לפי מיטאל ודבנפורט ישנם 5 שלבים בתהליך האימוץ וההטמעה של טכנולוגיות AI:
    1. "השתרכות מאחור" ("Underachievers") – ביצוע ניסויים ראשוניים בבינה מלאכותית ללא שילוב בפעילות האמיתית של הארגון
    2. "התחלה" ("Starters") – ביצוע ניסויים שוטפים בבינה מלאכותית לצד שילוב ראשוני בפעילות האמיתית של הארגון
    3. "חיפוש דרך" ("Pathseekers") – שילוב יישומים בודדים של בינה מלאכותית בפעילות האמיתית של הארגון והפקה של ערך מדיד ראשוני מאותם יישומים
    4. "שינוי" ("Transformers") – שילוב של מגוון יישומי בינה מלאכותית בפעילות האמיתית של הארגון והפקה של ערך מדיד משמעותי מאותם יישומים
    5. "אימוץ מלא" ("AI Fueled") – הטמעה מלאה של יישומי בינה מלאכותית בלב הפעילות האמיתית של הארגון ופיתוח יכולות עסקיות חדשות על בסיסן של טכנולוגיות AI
  • הטמעה של בינה מלאכותית בעסק לא יכולה לקרות ברגע אחד, ומדובר בתהליך ארוך והדרגתי שכרוך בהרבה ניסויים ודורש לא מעט סבלנות...

רוצה להמשיך לקרוא את הסיכום?

התובנות והכלים הכי חשובים מהספר הזה ומשאר הספרים באתר, זמינים למנויים שלנו מכל מקום ובכל זמן.

חוץ מהסיכומים שכבר יש באתר, בכל חודש יחכו לך 2 סיכומים חדשים של ספרים מקצועיים מובילים במגוון תחומים! כל סיכום כזה מורכב ממס' חלקים ומכיל בין היתר: רעיונות מרכזיים מהספר, דברים שאפשר לקחת מהספר וליישם מחר בבוקר, מקורות נוספים להעמקה ואת הנקודות הכי חשובות מהספר בקצרה.

הגיע הזמן להצטרף למאות מנהלים, פרילנסרים ובעלי עסקים שכבר לומדים ומתפתחים איתנו במועדון הספרים המקצועי 📚

חודש ניסיון חינם! אפשר לבטל בלי התחייבות ובלי שאלות 🙂