ידע וכלים מספרים מובילים, כל חודש אצלך במייל 📚 לחודש ניסיון בחינם ←

על מה הספר

1 דק' קריאה

חברות הייטק רבות נתקעות בפער שבין שיווק לשוק ראשוני של טכנולוגים ובעלי חזון לבין שיווק לשוק מרכזי של אנשים פרגמטיים ושמרנים. זו "התהום השיווקית", שהפכה לאחד מהגורמים הנפוצים ביותר לכישלונות של מיזמים וחברות הייטק. בספר האלמותי "Crossing the Chasm", שממשיך להתעדכן ולהיות רלוונטי גם אחרי יותר מ-30 שנה, ג'פרי מור מרכז אינספור רעיונות, תובנות, אסטרטגיות ודוגמאות כיצד לחצות את התהום ולשווק מוצרים טכנולוגיים להמונים בעידן הדיגיטלי.

איך הספר

1 דק' קריאה

למרות ש-"Crossing the Chasm” נכלל כמעט בכל רשימת "קריאה חובה", זה עדיין לא מספיק קרדיט והכרה בשבילו. הספר, שכבר מזמן הפך למדריך הרשמי והבלתי מעורער לצמיחה ושיווק של חברות סטארט-אפ, מכיל כמויות עצומות של תובנות וערך, שמלווים בדוגמאות והסברים ברורים. הוא מציע זוויות הסתכלות שונה ומעניינת על שיווק וצמיחה, וכל מי שמתעניין ביזמות, בשיווק או בהייטק חייב לקרוא אותו לפחות פעם אחת.

הנקודות החשובות בקצרה

4 דק' קריאה
  • ג'פרי מור, מחבר הספר "Crossing the Chasm", מחלק את כלל האוכלוסיה ל-5 קבוצות שונות, לפי סדר האימוץ של מוצרים וטכנולוגיות חדשניים, כשלכל קבוצה מאפיינים ייחודיים משלה:
    • 2.5% "חדשנים" ("Innovators") – "טכנולוגים", הראשונים לאמץ חדשנות,ותמיד מחפשים לנסות מוצרים וטכנולוגיות חדשות.
    • 13.5% "מאמצים מוקדמים" ("Early Adopters") – "אנשי חזון", מסוגלים לזהות את ההזדמנות העסקית האדירה שטמונה באימוץ הטכנולוגיה החדשנית הנכונה, ובעלי היכולת להוביל את המהלך של אימוץ הטכנולוגיה בארגון בו הם עובדים.
    • 34% "רוב מוקדם" ("Early Majority") – "פרגמטיים", מעדיפים שיפור הדרגתי ויציב לאורך זמן שלא כרוך בשינויים קיצוניים, מוודאים שאחרים כבר ניסו את המוצר והיו מרוצים לפני שהם יחליטו אם לאמץ אותו. 
    • 34% "רוב מאוחר" ("Late Majority") – "שמרנים", מעדיפים שדברים ישארו בדיוק כמו שהם, חוששים מטכנולוגיה חדשה ולכן מאמצים מוצרים חדשים רק כשהם כבר לא חדשים. 
    • 16% "מאחרים" ("Laggards") – "סקפטיים", לא מעוניינים לאמץ מוצרים חדשים או טכנולוגיות חדשות בכלל, ועושים זאת רק כשלא נותרת להם ברירה אחרת.
  • לטענת מור, בין הקבוצות השונות קיימים פערים שדורשים התאמות ומקשים על שינוי מיקוד השיווק בין קבוצה לקבוצה.
  • הפער המשמעותי ביותר נמצא בין שיווק למאמצים המוקדמים לשיווק לרוב המוקדם. הפער הזה נקרא "התהום השיווקית" ("The Chasm").
  • חברות ומיזמים רבים מנסים לשווק לרוב המוקדם באותו האופן כמו למאמצים המוקדמים, ולכן לא מצליחים לחצות את התהום השיווקית ולהגיע להצלחה מסחרית משמעותית.
  • התהום השיווקית היא פרדוקס. הרוב המוקדם רוצה לראות המלצות וביקורות מאנשים כמוהו לפני שהוא מחליט לאמץ מוצר חדש, אבל אנשים כמוהו לא ינסו מוצר חדש עד שלא יהיו עליו קודם המלצות וביקורות...

רוצה להמשיך לקרוא את הסיכום?

התובנות והכלים הכי חשובים מהספר הזה ומשאר הספרים באתר, זמינים למנויים שלנו מכל מקום ובכל זמן.

חוץ מהסיכומים שכבר יש באתר, בכל חודש יחכו לך 2 סיכומים חדשים של ספרים מקצועיים מובילים במגוון תחומים! כל סיכום כזה מורכב ממס' חלקים ומכיל בין היתר: רעיונות מרכזיים מהספר, דברים שאפשר לקחת מהספר וליישם מחר בבוקר, מקורות נוספים להעמקה ואת הנקודות הכי חשובות מהספר בקצרה.

הגיע הזמן להצטרף למאות מנהלים, פרילנסרים ובעלי עסקים שכבר לומדים ומתפתחים איתנו במועדון הספרים המקצועי 📚

חודש ניסיון חינם! אפשר לבטל בלי התחייבות ובלי שאלות 🙂