ידע וכלים מספרים מובילים, כל חודש אצלך במייל 📚 לחודש ניסיון בחינם ←

על מה הספר

1 דק' קריאה

כולנו ניצבים באופן בלתי פוסק מול הצורך לקבל החלטות חשובות: איך הכי נכון להתרחב לשוק חדש? איזה אוטו כדאי לקנות? האם לעזוב את העבודה ולפתוח עסק עצמאי? צ'יפ ודן הית', חוקרים אקדמיים וסופרים רבי מכר, חושפים בספר "Decisive" את כל השגיאות הנפוצות שמובילות אנשים לקבל החלטות שגויות – ובמקביל מציעים ארבעה עקרונות פשוטים ומבוססים מחקרית שיעזרו להימנע מהן.

איך הספר

1 דק' קריאה

"Decisive” הוא הספר הכי פחות מוכר של האחים הית', וחבל שכך; מדובר באחד הספרים הטובים ביותר שנכתבו בשנים האחרונות על קבלת החלטות. למרות שהוא מבוסס כולו על מחקרים אקדמיים, הוא כתוב בשפה פשוטה וכיפית לקריאה, הוא משלב דוגמאות מעולות לצד סיפורים אישיים מרתקים, הוא מלא בעצות שימושיות ובטכניקות שניתן ליישם באופן מיידי, ומעל הכל הוא מסביר בדיוק מהן הטעויות שאנשים נוהגים לעשות כשהם מקבלים החלטות ואיך ניתן לעשות את זה טוב יותר.

הנקודות החשובות בקצרה

4 דק' קריאה
  • אי אפשר להעריך במדויק את כמות ההחלטות שאנשים נאלצים לקבל מדי יום, אבל להחלטות האלה יכולות להיות השלכות דרמטיות. 
  • לקבל החלטות נכונות זה קשה יותר ממה שנהוג לחשוב, במיוחד כשמדובר בהחלטות חשובות. סקר שערכה חברת מקינזי מצא כי 72% מהמנהלים סבורים שבחברות שלהם מתקבלות יותר החלטות גרועות מאשר החלטות טובות.
  • תהליך קבלת החלטות סטנדרטי נראה בערך כך: קודם כל בוחנים את האפשרויות ושוקלים את היתרונות והחסרונות בכל אחת מהן, אחר כך בוחרים במי מהאפשרויות, ובסוף מקווים לחיות עם הבחירה הזו בשלום.
  • לטענת צ'יפ ודן הית', מחברי הספר "Decisive", בתהליך קבלת החלטות שכזה יש 4 בעיות מרכזיות:
    • נקודת מבט צרה מדי ומסגור שגוי עלולים להוביל לפספוס של אפשרויות טובות יותר.
    • הטיית האישור לא מאפשרת לבחון את החלופות השונות באובייקטיביות.
    • תחושות ורגשות זמניים משחקים תפקיד גדול מדי בבחירה הסופית.
    • ביטחון מופרז בתחזית ספציפית לעתיד משבש את היכולת לקבל החלטה מושכלת.
  • לתהליך קבלת ההחלטות עצמו יש השפעה גדולה פי 6 מאשר לאיכות ניתוח האפשרויות. האחים הית' מציעים בספר תהליך קבלת החלטות שונה, אשר נקרא "WRAP" ומורכב מ-4 שלבים שנותנים מענה לכל אחת מהבעיות שהוזכרו קודם:
    1. "להרחיב את האפשרויות" ("Widen Your Options")
    2. "להעמיד את ההנחות למבחן" ("Reality-Test Your Assumptions")
    3. "לתפוס מרחק לפני קבלת החלטה" ("Attain Distance Before Deciding")
    4. "להיערך מראש למקרה שההחלטה תתברר כשגויה" ("Prepare to Be Wrong")
  • קבלת החלטות מוגדרת כתהליך קוגניטיבי של בחירה מבין מספר אפשרויות, אבל מחקר של פרופ' ברוך פישהוף מצא כי 65% מההחלטות שבני נוער מקבלים הן החלטות של "האם או לא" ("Whether or not"), כלומר בעד או נגד אפשרות אחת בלבד (האם ללכת למסיבה? האם להיפרד מהחבר שלי?)...

רוצה להמשיך לקרוא את הסיכום?

התובנות והכלים הכי חשובים מהספר הזה ומשאר הספרים באתר, זמינים למנויים שלנו מכל מקום ובכל זמן.

חוץ מהסיכומים שכבר יש באתר, בכל חודש יחכו לך 2 סיכומים חדשים של ספרים מקצועיים מובילים במגוון תחומים! כל סיכום כזה מורכב ממס' חלקים ומכיל בין היתר: רעיונות מרכזיים מהספר, דברים שאפשר לקחת מהספר וליישם מחר בבוקר, מקורות נוספים להעמקה ואת הנקודות הכי חשובות מהספר בקצרה.

הגיע הזמן להצטרף למאות מנהלים, פרילנסרים ובעלי עסקים שכבר לומדים ומתפתחים איתנו במועדון הספרים המקצועי 📚

חודש ניסיון חינם! אפשר לבטל בלי התחייבות ובלי שאלות 🙂