ידע וכלים מספרים מובילים, כל חודש אצלך במייל 📚 לחודש ניסיון בחינם ←

על מה הספר

1 דק' קריאה

ג’יי היינריכס חושב שלהתווכח עושה לנו רק טוב, וב-"Thank You for Arguing" הוא מציג מדריך מעשי לשיפור היכולות הרטוריות במגוון סיטואציות שונות: בהרצאות, בהתמודדות עם פוליטיקה ארגונית במשרד, במו"מ עסקי, ואפילו בזוגיות. מומחה השכנוע המפורסם קרא לספר שלו "Thank You for Arguing" כיוון שלדעתו ויכוחים מהסוג "הנכון" הם המפתח לחברה בריאה ויציבה, והוא יודה לנו, הקוראים, אם נלמד להתווכח – אבל לא על מנת לנצח את הצד השני, אלא כדי להגיע ביחד להסכמה על הפעולות שישפרו את העתיד המשותף שלנו.

איך הספר

1 דק' קריאה

ג’יי היינריכס מלמד ב-"Thank You for Arguing" איך להשתמש ברטוריקה כדי להתקדם במקום העבודה, כיצד לשכנע את ועד הבית לזפת את הגג, ולמה חשוב לגדל ילדים שינצחו אותך בויכוחים. לצד ההסברים התיאורטיים והדוגמאות הרבות, היינריכס מצליח לשלב בכתיבה את העקרונות הרטוריים שהוא מדבר עליהם תוך כדי שהוא חושף את כל השיטות והטקטיקות שלו עצמו. הספר הזה הוא אחד המדריכים המקיפים ביותר שנכתבו על תורת הרטוריקה, והוא מתאים גם לאנשים שאין להם שום רקע קודם בדיבייט או בדיבור מול קהל.

הנקודות החשובות בקצרה

3 דק' קריאה
  • ג’יי היינריכס חושב שלהתווכח זה טוב. הוא מאמין שלא במקרה תורת הרטוריקה פותחה ושוכללה ביוון העתיקה, ובעיניו ויכוחים הם הבסיס לחברה דמוקרטית בריאה. 
  • ויכוחים הם חלק בלתי נפרד מהמציאות. אפילו בסיטואציות היומיומיות והבנאליות ביותר, לרוב יש ניסיון לשכנע מישהו במשהו.
  • כשנכנסים לויכוח, הדבר החשוב ביותר הוא להגדיר מראש מה התוצאה שרוצים להשיג, ואין טעם בויכוח רק לשם הויכוח. כדי שויכוח יהיה מועיל הוא צריך להתנהל בזמן עתיד (מה צריך לעשות) ולא בזמן עבר (מי אשם), ולהוביל לפעולה מוסכמת.
  • היינריכס מבחין בין "ויכוח" ("Argument") לבין "מריבה" ("Fight"). בויכוח, בניגוד למריבה, המטרה היא לא לנצח או להכניע את היריב – אלא להגיע להסכמה. 
  • על פי היינריכס, ישנן 3 רמות של שכנוע, בדרגת קושי עולה: 
    1. היכולת לגרום לקהל להקשיב למסר 
    2. היכולת לגרום לקהל להסכים עם המסר 
    3. היכולת להניע את הקהל לפעול בהתאם למסר
  • היינריכס גם טוען, על בסיס משנתו של אריסטו, שיש שלושה סוגים שונים של ויכוחים:
    • "ויכוח פורנזי" ("Forensic") – מתמקד בזמן עבר, והנושא שלו הוא אשמה
    • "ויכוח הפגנתי" ("Demonstrative") – מתמקד בזמן הווה, והנושא שלו הוא ערכים או מוסר
    • "ויכוח דיוני" ("Deliberative") – מתמקד בזמן עתיד, והנושא שלו הוא בחירה בין פעולות
  • ברירת המחדל תמיד צריכה להיות ויכוח דיוני, שמטרתו אינה להכריע איזו עמדה צודקת ואיזו שגויה – אלא להבין מהי הבחירה המיטבית מבין שורה של אפשרויות לגיטימיות. 
  • שלב חשוב לפני שמתחילים להתווכח הוא ה-"מסגור" ("Framing"): הגדרה של מטרת הויכוח, הנושא שלו, הפעולה הרצויה, מרחב הדיון, המונחים הרלוונטיים והמאפיינים (עמדות, ערכים ומוסכמות) של הצד השני...

רוצה להמשיך לקרוא את הסיכום?

התובנות והכלים הכי חשובים מהספר הזה ומשאר הספרים באתר, זמינים למנויים שלנו מכל מקום ובכל זמן.

חוץ מהסיכומים שכבר יש באתר, בכל חודש יחכו לך 2 סיכומים חדשים של ספרים מקצועיים מובילים במגוון תחומים! כל סיכום כזה מורכב ממס' חלקים ומכיל בין היתר: רעיונות מרכזיים מהספר, דברים שאפשר לקחת מהספר וליישם מחר בבוקר, מקורות נוספים להעמקה ואת הנקודות הכי חשובות מהספר בקצרה.

הגיע הזמן להצטרף למאות מנהלים, פרילנסרים ובעלי עסקים שכבר לומדים ומתפתחים איתנו במועדון הספרים המקצועי 📚

חודש ניסיון חינם! אפשר לבטל בלי התחייבות ובלי שאלות 🙂