מבצע מיוחד לחגים! 🥂 15% הנחה עם הקוד HOLIDAYS24 להצטרפות ←

על מה הספר

1 דק' קריאה

מריה קוניקובה היא ד"ר לפסיכולוגיה, שהחליטה להקדיש שנה מחייה כדי ללמוד כיצד ניתן לקבל החלטות טובות יותר – באמצעות משחק פוקר. אומנם במסגרת הדוקטורט שלה היא חקרה תהליכי קבלת החלטות תחת לחץ, אך היא הרגישה שהניסויים במעבדה אינם משקפים במידה מספקת את אופן קבלת ההחלטות בעולם האמיתי. בספר "The Biggest Bluff" פורשת בפנינו קוניקובה את המסע המרתק שלה בעולם הפוקר, במהלכו הפכה לשחקנית מקצועית וזכתה ביותר מ-$250,000 בפרסים, לצד התובנות הרבות שלמדה על קבלת החלטות והתפתחות אישית.

איך הספר

1 דק' קריאה

מריה קוניקובה החליטה להכנס לעולם הפוקר המקצועי מבלי ששיחקה מעולם לפני כן, ומבלי שידעה אפילו כמה קלפים יש בחפיסה. מלווה על ידי אחד השחקנים הטובים בעולם (וחבר בהיכל התהילה של המשחק), היא גילתה עולם גברי וקשוח – אבל גם מאוד מתגמל. "The Biggest Bluff" הוא ספר מרתק שלוקח אותנו למסע בבתי קזינו סביב הגלובוס, מפגיש אותנו עם שלל דמויות צבעוניות מעולם הפוקר, ובעיקר מלמד אותנו כיצד להתגבר על מגוון הדרכים שבהן אנחנו נוטים להכשיל את עצמנו כשאנחנו צריכים לקבל החלטות חשובות.

הנקודות החשובות בקצרה

4 דק' קריאה
  • מריה קוניקובה, ד"ר לפסיכולוגיה מאוניברסיטת קולומביה בניו יורק, חיפשה דרך אפקטיבית לחקור כיצד אנשים מקבלים החלטות בתנאי לחץ ואי ודאות בעולם האמיתי. השאלה המרכזית שהעסיקה אותה הייתה מה המשקל של מזל לעומת כישרון או "יכולת" ("Skill") בתהליך קבלת החלטות.
  • כשגילתה שההשראה לתורת המשחקים הגיעה ממשחק הפוקר, קוניקובה הבינה שזו הפלטפורמה האידיאלית למחקר שלה: פוקר הוא בראש ובראשונה משחק של קבלת החלטות, ובשונה ממשחקים אחרים, יש בו איזון מדוייק בין יכולת למזל.
  • קוניקובה החליטה להקדיש שנה מחייה למשחק פוקר מקצועי, במטרה להבין אם אפשר ללמוד לקבל החלטות טובות יותר (כלומר באופן שימקסם את מרכיב המיומנות ויקטין את מרכיב המזל). 
  • למרות שמעולם לא שיחקה פוקר לפני כן, קוניקובה הצליחה לשכנע את שחקן הפוקר האגדי וחבר היכל התהילה אריק סיידל להיות המנטור והמורה הפרטי שלה. לאורך המסע שלה היא השתתפה בטורנירים ברחבי העולם, זכתה ביותר מ-$250,000, וחוותה תהליך משמעותי של צמיחה אישית בחייה – אותו היא משתפת בספר "The Biggest Bluff".
  • ישנם מס' מאפיינים שהופכים את משחק הפוקר למרחב אופטימלי של תרגול קבלת החלטות:
    • פוקר זה לא רק עניין של מזל, וב-88% מהמקרים המנצח הוא לא זה שהחזיק את הקלפים הטובים ביותר בשולחן
    • פוקר מתקיים לרוב בסביבה "עויינת", עם הרבה רעש וגירויים שמקשים על קבלת החלטות
    • פוקר מייצר משוב מוחשי ומיידי על טעויות, כשלכל הפסד יש משמעות כלכלית
  • בפוקר, כמו בחיים, יש דברים שנמצאים בשליטתך ויש כאלה שלא. המפתח להצלחה הן בפוקר והן בחיים הוא להתמקד במה שכן נמצא בשליטתך – ולעשות הכל כדי להמשיך להשתפר כל הזמן.
  • שחקן פוקר הוא כמו מצביא שיוצא אל שדה הקרב: הוא צריך לבצע הערכות מצב תקופתיות, להגדיר יעדים ומטרות, להעריך את "כוח האש" שלו (הקלפים שקיבל) ביחס ליריב, לבחור אסטרטגיה בהתאם לנסיבות, ולעדכן אותה בכל פעם שמשהו משתנה בשטח...

רוצה להמשיך לקרוא את הסיכום?

התובנות והכלים הכי חשובים מהספר הזה ומשאר הספרים באתר, זמינים למנויים שלנו מכל מקום ובכל זמן.

חוץ מהסיכומים שכבר יש באתר, בכל חודש יחכו לך 2 סיכומים חדשים של ספרים מקצועיים מובילים במגוון תחומים! כל סיכום כזה מורכב ממס' חלקים ומכיל בין היתר: רעיונות מרכזיים מהספר, דברים שאפשר לקחת מהספר וליישם מחר בבוקר, מקורות נוספים להעמקה ואת הנקודות הכי חשובות מהספר בקצרה.

הגיע הזמן להצטרף למאות מנהלים, פרילנסרים ובעלי עסקים שכבר לומדים ומתפתחים איתנו במועדון הספרים המקצועי 📚

חודש ניסיון חינם! אפשר לבטל בלי התחייבות ובלי שאלות 🙂