ידע וכלים מספרים מובילים, כל חודש אצלך במייל 📚 לחודש ניסיון בחינם ←

על מה הספר

1 דק' קריאה

הספר "The Unthinkable" נכתב במטרה לענות על שתי שאלות: מי הם האנשים ששורדים אסונות, ולמה הם מתפקדים טוב יותר מאחרים בזמן אסון. אמנדה ריפלי, מחברת רבי-מכר ועיתונאית בכירה לשעבר במגזין "TIME", לוקחת אותנו למסע מעמיק בתוך הקופסה השחורה של ההתנהגות האנושית בזמן אסונות: דרך עדויות מרתקות של ניצולים, נתונים מדעיים מפתיעים וראיונות עם מומחים ממגוון תחומים היא מנסה לגלות מה קורה לנו בזמן אסון – ומה אנחנו יכולים לעשות כדי לשפר את הסיכויים שלנו לשרוד במצבי חירום.

איך הספר

1 דק' קריאה

"The Unthinkable" הוא ספרה השני של העיתונאית אמנדה ריפלי, והפעם היא מזמינה אותנו להסתכל ב-"לבן של העין" לאחד מהפחדים הגדולים ביותר שלנו: הפחד למצוא את עצמנו בתאונה, בשריפה, ברעידת אדמה או בזירת פיגוע. לצד סיפורים מרתקים של ניצולים מאסונות שונים, ריפלי מצליחה לשזור אינספור שיטות מעשיות ועצות פרקטיות שיכולות לשפר את סיכויי ההישרדות שלנו ולהציל את חיינו במקרה של אסון. הספר הזה מומלץ לכל אזרח ואזרחית בישראל – על אחת כמה וכמה אם יש להם גם אחריות על אנשים נוספים.

הנקודות החשובות בקצרה

4 דק' קריאה
  • אמנדה ריפלי היא עיתונאית, סופרת, ושותפה מייסדת בחברת המדיה וההדרכה "Good Conflict". את הספר "The Unthinkable" היא כתבה בניסיון לענות על שתי שאלות מרכזיות: מי הם האנשים שמצליחים לשרוד ולתפקד טוב יותר בזמן אסון, ולמה זה קורה. 
  • בעידן המודרני אסונות הופכים תכופים יותר ויקרים יותר, אבל ניתן לשפר את סיכויי ההישרדות בזמן אסון כאשר מגיעים אליו "מוכנים" יותר.
  • בדקות הראשונות אחרי אסון, ולעיתים אפילו בשעות הראשונות, כוחות ההצלה לא תמיד מצליחים להגיע לאזור. "האנשים הרגילים" הם אלה שצריכים להתמודד עם המצב בכוחות עצמם – והידיעה או חוסר הידיעה מה עליהם לעשות היא שתקבע את תוצאות האירוע.
  • ריפלי טוענת כי בזמן אסון באה לידי ביטוי "אישיות האסון" ("Disaster Personality") שלך, והיא לא בהכרח תואמת את האישיות הרגילה שלך. רוב הסיכויים שהתפקוד שלך בזמן אסון יהיה שונה מאוד מאיך שדמיינת אותו.
  • במהלך התרחשותו של אסון אנשים עוברים בין שלושה שלבים אותם ריפלי מכנה "קשת ההישרדות" ("Survival Arc"): "הכחשה" ("Denial"), "התלבטות" ("Deliberation"), ו-"הכרעה" ("The Decisive Moment").
  • משך הזמן והעוצמה של כל שלב בקשת ההישרדות משתנים בין אדם לאדם. ניתן לנוע גם קדימה וגם אחורה בין השלבים, ובהחלט יתכן שאדם מסויים יחווה את אותם השלבים שוב ושוב.
  • כאשר מתרחש אסון אנשים מתקשים תחילה להבין מה בדיוק קרה. לבני אדם יש קושי מובנה לזהות מצבים חריגים, והם חוששים ממבוכה חברתית לתגובה שאיננה תואמת את הסיטואציה בה הם נמצאים. זו הסיבה שהשלב הראשון בקשת ההישרדות הוא שלב ההכחשה.
  • השתהות היא תגובה נפוצה לאסון בשלב ההכחשה, אולם ההכחשה יכולה לבוא לידי ביטוי במגוון דרכים נוספות: קיפאון, שתיקה, צחוק, ואפילו ביצוע של פעולות חסרות כל תכלית. 
  • הכחשה בזמן אסון באה לידי ביטוי גם באופן שבו אנשים מבצעים הערכת סיכונים...

רוצה להמשיך לקרוא את הסיכום?

התובנות והכלים הכי חשובים מהספר הזה ומשאר הספרים באתר, זמינים למנויים שלנו מכל מקום ובכל זמן.

חוץ מהסיכומים שכבר יש באתר, בכל חודש יחכו לך 2 סיכומים חדשים של ספרים מקצועיים מובילים במגוון תחומים! כל סיכום כזה מורכב ממס' חלקים ומכיל בין היתר: רעיונות מרכזיים מהספר, דברים שאפשר לקחת מהספר וליישם מחר בבוקר, מקורות נוספים להעמקה ואת הנקודות הכי חשובות מהספר בקצרה.

הגיע הזמן להצטרף למאות מנהלים, פרילנסרים ובעלי עסקים שכבר לומדים ומתפתחים איתנו במועדון הספרים המקצועי 📚

חודש ניסיון חינם! אפשר לבטל בלי התחייבות ובלי שאלות 🙂