ידע וכלים מספרים מובילים, כל חודש אצלך במייל 📚 לחודש ניסיון בחינם ←

על מה הספר

1 דק' קריאה

כשג'ולי זו הפכה למנהלת בפעם הראשונה בחייה היא הייתה בת 25 ועבדה בחברת פייסבוק. באותו זמן לא היה לה מושג מה מנהלת צריכה לעשות, ולא היה מקום מסודר שבו יכלה לקבל תשובות לספקות ולשאלות הרבות שליוו אותה. עכשיו, אחרי 10 שנים בתפקידי ניהול שונים (מצוותים קטנים ועד להנהלה הבכירה), היא החליטה להפוך את הניסיון שצברה למדריך פרקטי למנהלים. "The Making of a Manager", שכבר הספיק להתברג בכל רשימות רבי המכר, הוא הספר היחיד שתצטרכו כדי להפוך למנהלים שתמיד חלמתם להיות.

איך הספר

1 דק' קריאה

אין מנהלים שלא מוצאים את עצמם מתחבטים בשאלות רבות ברמה יומיומית: איך הופכים את פגישות הצוות השבועיות לאפקטיביות יותר? האם נכון לגייס מישהי שלא הרשימה בראיון אבל קורות החיים שלה נהדרים? ומה יותר חשוב כרגע, לייעל תהליכים או להתמקד בעבודה השוטפת? את התשובות לשאלות האלה, ולעוד רבות אחרות, תמצאו ב-"The Making of a Manager" – שהוא אחד הספרים השימושיים ביותר למנהלים חדשים וותיקים כאחד.

הנקודות החשובות בקצרה

3 דק' קריאה
  • במשך יותר מ-10 שנים כיהנה ג'ולי זו בתור מנהלת בחברת פייסבוק, מניהול של צוותים קטנים ועד להנהלה הבכירה. את הניסיון שצברה היא הביאה לידי ביטוי בספר "The Making of a Manager".
  • זו מאמינה שכולם יכולים להפוך למנהלים מוצלחים, ושאנשים לא נולדים מנהלים אלא לומדים להיות כאלה עם הזמן והניסיון.
  • מנהלים יכולים להיות טובים רק אם האנשים שעובדים תחתיהם מכבדים אותם ורואים בהם מנהיגים. בניגוד לתפקיד הניהול עצמו, מנהיגות היא לא משהו שאפשר לקבל. מנהיגות צריך להרוויח, וזה לוקח זמן. 
  • על פי זו, תפקידו של מנהל הוא לגרום לקבוצה של אנשים שעובדים יחד להשיג תוצאות טובות יותר.
  • אפילו אם מנהל יודע לעשות את העבודה הנדרשת יותר טוב מכל אחד אחר, התפקיד שלו הוא לא להשיג את התוצאות בעצמו – אלא לשמש כ-"מכפיל כוח" של האנשים שעובדים תחתיו.
  • לטענתה של זו, שלושת התחומים העיקריים בהם מנהלים צריכים להתמקד הם:
    • "תכלית" ("Purpose") – לדאוג שכולם בצוות מבינים מה הם צריכים לעשות ולמה זה חשוב
    • "אנשים" ("People") – לבנות אמון עם חברי הצוות ולעזור להם להשתפר
    • "תהליכים" ("Process") – לשפר את דרכי קבלת ההחלטות ופתרון הבעיות בצוות
  • הצלחתם של מנהלים תלויה בעיקר במידת ההשקעה שלהם בפיתוח מערכות יחסים טובות ובבניית תרבות ארגונית חיובית. בשני המקרים, אמון הוא מרכיב המפתח.
  • הדרך הטובה ביותר לבנות אמון היא קודם כל להיות בן אדם, ורק אחר כך להיות מנהל. זה אומר בין היתר להתעניין בחיים של חברי הצוות, לכבד ולהעריך אותם, להודות בטעויות ולהתנהל בשקיפות מירבית.
  • זו מאמינה שמנהלים צריכים לקיים פגישות אישיות עם כל אחד מחברי הצוות שלהם לפחות פעם בשבוע...

רוצה להמשיך לקרוא את הסיכום?

התובנות והכלים הכי חשובים מהספר הזה ומשאר הספרים באתר, זמינים למנויים שלנו מכל מקום ובכל זמן.

חוץ מהסיכומים שכבר יש באתר, בכל חודש יחכו לך 2 סיכומים חדשים של ספרים מקצועיים מובילים במגוון תחומים! כל סיכום כזה מורכב ממס' חלקים ומכיל בין היתר: רעיונות מרכזיים מהספר, דברים שאפשר לקחת מהספר וליישם מחר בבוקר, מקורות נוספים להעמקה ואת הנקודות הכי חשובות מהספר בקצרה.

הגיע הזמן להצטרף למאות מנהלים, פרילנסרים ובעלי עסקים שכבר לומדים ומתפתחים איתנו במועדון הספרים המקצועי 📚

חודש ניסיון חינם! אפשר לבטל בלי התחייבות ובלי שאלות 🙂