ידע וכלים מספרים מובילים, כל חודש אצלך במייל 📚 לחודש ניסיון בחינם ←

על מה הספר

1 דק' קריאה

ג'ושוע פויר נשלח בשנת 2005 לסקר את אליפות הזיכרון של ארצות הברית, אירוע בו מתמודדים שונים מנסים לשנן מידע רב ככל האפשר בפרק זמן קצר ככל האפשר. הוא לא תיאר לעצמו שכעבור שנה הוא יחזור לאותה תחרות בתור מתמודד, יזכה בה, ואף יקבע שיא עולמי חדש בשינון חפיסת קלפים שלמה לפי סדר אקראי. בספר "הליכת ירח עם איינשטיין" ("Moonwalking with Einstein") מתאר פויר את המסע שעבר, ואיך הצליח תוך שנה אחת בלבד להפוך מאדם עם זיכרון ממוצע – לאלוף הזיכרון של ארצות הברית.

איך הספר

1 דק' קריאה

"הליכת ירח עם איינשטיין" אומנם עמוס במידע מעניין אודות זיכרון, אבל בראש ובראשונה מדובר בספר מסע. ג'ושוע פויר מכניס את הקוראים בחינניות ובהומור אל החוויות שעבר במהלך מחקרו על נושא הזיכרון, ותיאורי האנשים שפגש בדרך, המקומות בהם ביקר והמחשבות שהוא מתאר בכנות כה רבה – מגרים את הדמיון ומעלים נקודות רבות למחשבה. הספר מספק אנקדוטות מגוונות ומפתיעות על זיכרון, לצד טכניקות פרקטיות ונגישות שאפשר ליישם באופן מיידי כדי לשפר את הזיכרון.

הנקודות החשובות בקצרה

3 דק' קריאה
  • ג'ושוע פויר נשלח בשנת 2005 לסקר את אליפות הזיכרון של ארצות הברית – אירוע בו מתמודדים שונים מנסים לשנן מידע רב ככל האפשר בפרק זמן קצר ככל האפשר.
  • שנה לאחר מכן הוא חזר לאותה תחרות בתור מתמודד, זכה בה, ואף קבע שיא חדש בשינון חפיסת קלפים שלמה לפי סדר אקראי.
  • בספר "הליכת ירח עם איינשטיין" ("Moonwalking with Einstein") מתאר פויר את המסע שעבר, ואיך הצליח להפוך, תוך שנה אחת בלבד, מאדם עם זיכרון ממוצע – לאלוף הזיכרון של ארצות הברית. פויר גם מסביר בספר כיצד עובד הזיכרון האנושי, ומציע מגוון טכניקות לשיפור הזיכרון שאפשר ליישם באופן מיידי.
  • זיכרון זו יכולת נרכשת, לא כישרון מולד. זו מיומנות שניתן לתרגל ולשפר. גם הזוכים בתחרויות זיכרון נולדו עם זיכרון ממוצע בלבד, אבל סיגלו לעצמם יכולות חדשות בעזרת אימון. 
  • זיכרון טוב מאפשר לעבד מידע מהר יותר, וללמוד דברים חדשים הרבה יותר בקלות. הוא עוזר גם ביצירת קשרים חזקים יותר; באיתור דפוסים שחוזרים על עצמם; ובשיפור הבחירות והצעדים שאנשים עושים בחיי היומיום.
  • הזיכרון האנושי לא בנוי להכיל עובדות "מבודדות", אלא דברים בעלי הקשר מסוים. לזיכרונות יש אופי אסוציאטיבי, והם תמיד מקושרים לתחושות או מחשבות. כשמחברים פיסת מידע חדשה למשהו שכבר זוכרים היטב – הסיכוי שהיא תישאר בזיכרון עולה דרמטית. הקשר הוא מה ששומר על זיכרונות לאורך זמן.
  • גם דמיון יכול להגביר את הסיכויים לזכור משהו לאורך זמן. ככל שמידע חדש ילווה בדימוי עשיר ומפורט יותר, כך ניתן יהיה לזכור אותו ביתר קלות.
  • הפסיכולוג הגרמני הרמן אבינגהאוס גילה תופעה בשם "עקומת השכחה": בטווח הקצר (שעות וימים) לאחר שחווים חוויה חדשה או לומדים משהו חדש, אנשים נוטים לשכוח את רובו. בטווח הארוך, פרטים נוספים נעלמים מהזיכרון, אך בקצב איטי יותר. לבסוף עקומת השכחה "מתיישרת", ומעט המידע שכן נשאר מתקבע בזיכרון...

רוצה להמשיך לקרוא את הסיכום?

התובנות והכלים הכי חשובים מהספר הזה ומשאר הספרים באתר, זמינים למנויים שלנו מכל מקום ובכל זמן.

חוץ מהסיכומים שכבר יש באתר, בכל חודש יחכו לך 2 סיכומים חדשים של ספרים מקצועיים מובילים במגוון תחומים! כל סיכום כזה מורכב ממס' חלקים ומכיל בין היתר: רעיונות מרכזיים מהספר, דברים שאפשר לקחת מהספר וליישם מחר בבוקר, מקורות נוספים להעמקה ואת הנקודות הכי חשובות מהספר בקצרה.

הגיע הזמן להצטרף למאות מנהלים, פרילנסרים ובעלי עסקים שכבר לומדים ומתפתחים איתנו במועדון הספרים המקצועי 📚

חודש ניסיון חינם! אפשר לבטל בלי התחייבות ובלי שאלות 🙂